בעילת נידה מהי החומרה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, ברצוני לשאול שאלה בנושא טהרת משפחה. אנחנו זוג מסורתי. אני סופרת 7 נקיים, טובלת במקווה אך יש בשבועיים ביני לבין בעלי נגיעות כמו נשיקה אחרי שהוא חוסר מעבודה או עם הוא מבקש ממני עיסוי אחרי עבודה. השאלה שלי מה החטא שעליו נענשים על עצם המגע בזמן נידה או על כך שמקיימים יחסי אישות בלי שהאישה טובלת, כלומר העיקר במצווה שהבעל לא ייבעול את אשתו ללא המקווה. אם תוכל לפרט יותר על הנושא. תודה רבה ויישר כח

תשובה

שלום וברכה

ברור שאיסור הנידה יש בו רובדים שונים הרובד החמור ביותר הוא בעילת נידה שאיסורו איסור כרת רחמנא ליצלן.

נגיעות אסורות גם כן וגם בזה יש דרגות שונולת ניגעת חיבה היא איסור תורה שאין בה כרת ונגיעה סתמית אסורה מדרבנן.

בוודאי שכל בת ישראל עליה להקפיד על כל פרטי ההלכה, ובזה תזכה בוודאי לגודל המעלה ולתועלת המקסימלית שניתן להשיג כתוצאה ממצוה קדושה זו.

בוודאי שמי שחלילה לא מצליחה לעמוד במצווה בצורה מקסימלית עדיין עליה לקיים את כל שהיא יכולה ובעז"ה תשתדל ככל האפשר להגיע לשלימות של קיום המצווה היקרה הזו.