תפילת שבת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבו הרב, בתפילת שחרית של שבת בהתחלה רשום שאומרים פעמיים באהבה "שמע ישראל" האם אני צריכה להגיד פעמיים שמע ישראל שבתפילת שחרית של שבת? תודה ושבת שלום? ורשום כמה פעמים "רבונו של עולם" או בכלל בתהילים אני צריכה להגיד או שלא נהוג בגלל שזה אולי תחנון? תודה רבה ושבת שלום ומבורך.

תשובה

שלום וברכה

 אין חובה לומר את קריאת שמע פעמיים בתפילה. במשך היממה יש חובה לגברים לומר קריאת שמע שחרית וקריאת שמע ערבית -פעמיים.

אין אומרים בדרך כלל את התחינות האלו בשבת אם יש לך שאלה ספיציפית על תחינה מסויימת, נא לכתוב לי ואענה לך.