תלית כביסה בשבת ע"י גוי

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בני מגיע לשבת שעה לפני כניסת שבת אני לא אספיק לעשות מכונה וגם לתלות כביסה אין לי מייבש כביסה כדי שאני אעשה מכונה כביסה+מייבש במוצאי שבת האם אפשר להפעיל מכונה לפני שבת ומתי שהיא מסיימת גוי של שבת יתלה לי או עד איזה שעה ביום שישי יהיה מותר לי לתלות כביסה?

תשובה

שלום וברכה

מותר לתלות את הכביסה עד כניסת השבת. אם אינך מספיקה סור לתלות את הכביסה על ידי נכרי. יש לפתוח את המכונה [במקום שאין בפתיחה פעילות חשמלית] ולתלות לאחר השבת