רב מובהק שעובר דירה מותר להתפלל שלא תצליח העיסקה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב. יש לי שאלה או יותר נכון דילמה ואני מתלבט בה קשות. יש לי רב מובהק שאני מאד קשור אליו ומכירים שנים. לאחרונה הגיעה לאוזניי שמועה (מאד מבוססת ומהימנה) שהרב רכש דירה בעיר אחרת ועובר לגור שם בעוד כמה חודשים. הרב טרם אמר זאת. אני מאד קשור לרב ורוצה שיישאר איתנו ועם הקהילה שלנו. שאלתי היא, האם מותר לי להתפלל להשם שהרב או הרבנית יחזרו בהם מהעיסקה עם הקבלן בעיר האחרת ויבטלו אותה וכך יישארו איתנו? או לחילופין להתפלל שהקבלן יבטל להם את העיסקה? אני מאד קשור לרב ולא רוצה שיעזוב. זה יכול לשבור אותי רוחנית. עד כדי כך. אשמח לשמוע דעת תורה בנושא (היות ואני לא יכול לדבר עם הרב על כך. עדיין) . תודה רבה, ושנשמע רק בשורות טובות

תשובה

שלום וברכה

מותר להתפלל בחזקה על עניין זה. אף ראוי לבקש מהרב שלא לעזוב את דירתו ולשלוח איליו שליחים על כך.