שאלות בצניעות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בסיעתא דשמיא שלום רב אשמח אם כבוד הרבנים יוכלו לעזור לי בתהליך ההתחזקות שאותו אני עוברת כרגע ברוך ד´ ולכן הייתי רוצה לשאול מספר שאלות הנוגעות בעיקר לצניעות בת ישראל כשרה (אני גיורת דרך אגב) ולצערי הרב הרבה פעמים אני מרגישה שאני לא מספיק חזקה בנושא הזה ושיש לי עוד לאן להתקדם. 1.אני שומרת נגיעה והרבה פעמים יוצא שגבר מושיט את ידו ללחיצה ואני מסרבת בנימוס בטענה שמסיבות דתיות אני לא יכולה ללחוץ יד לגברים אבל תהיתי לאחרונה שאולי הדבר כרוך בהלבנת פנים ולכן רציתי לשאול מה עדיף לעשות כשגבר מושיט את ידו ללחיצה? ללחוץ לו את היד כדי לא להלבין את פניו או להמשיך ולסרב בנימוס תוך כדי נימוק הסיבה לאי לחיצת היד? (בכלל אני תמהה מכך שאנשים עוד לא הפנימו את העובדה שבנות דתיות לא לוחצות ידיים לגברים אז מדוע להושיט מלכתחילה כשאני נראית כבעלת חזות של אישה דתיה\חרדית)  3. כשאני מגיעה להתארח אצל הוריי הגויים או כשהם מגיעים להתארח אצלי מותר לי לנשק ולחבק את אבי הגוי? (כמובן שהיחיסים הטבעיים בינינו תקינים לחלוטין) 4. מותר לי לגעת בבנה בן ה10 של אחותי? כבר עוד מלפני שהתגיירתי אני תמיד הייתי רגילה לתת לו חיבוקים ונשיקות אך עכשיו כשאני יהודיה חרדית והוא גוי וכבר ילד די גדול אני עדיין יכולה לגעת בו נגיעות קלות של חיבה בין דודה לאחיין שלה? (אני בטוחה שאחותי ממש לא תאהב את זה שאני ישמור ממנו נגיעה ולכן כדי למנוע ממריבות מיותרות הייתי רוצה לדעת אם אפשר להקל) 5. ברוך ד´ אני נגמלתי כבר ממזמן מללכת עם חברות למקומות שהם בגדר מושבי ליצים פרוצים כגון פאבים,מסיבות וכו´ ואת רוב זמני אני מקדישה ללימודי תורה אך האם מותר לי לפעמים לשבת בבית עם המשפחה הקרובה (הורים ואחים) לשתות איתם מעט בירה בשביל מצב רוח טוב ולשמוח איתם או שזה לא נחשב צנוע ועדיף לוותר? 6. מה הטעם לכך שאסור לקנח ביד ימין? דבר זה קשה לי מאוד כי אני ימנית ורגילה תמיד לקנח ביד ימין ואני מרגישה שקשה לי להתנקות ביד שמאל האם אני יכולה להקל בכך מתוך כבוד הבריות? 7. אני מקפידה לאכול תמיד אוכל בכשרות מהדרין ובהשגחת בד"ץ אך האם כאשר מישהו מציע לי לאכול מאכל יבש פרווה כמו עוגיה\חטיף וכו´ בהשגחה רגילה של רבנות מקומית אני יכולה להקל ולאכול? מתנצלת מאוד על אריכות השאלות כבוד הרבנים אך כמו שאומרים "אין הביישן למד" בברכת שבוע טוב נטלי

תשובה

שלום וברכה

1. להמשיך לסרב בנימוס. אין בזה כל הלבנת פנים.

3. את אביך מותר לנשק ללא כל חשש.

4. תגעי לו בכתף במקום שהוא לבוש.

5. מותר.

6. יש מהפוסקים שכתבו שלנשים זה לא משנה ואם כי רבים מחמירים בכך אולם יש גם רבים המקילים בנייר שאין להחמיר לקנח ביד שמאל דווקא ומאחר שזה מונע מממך ניקיון מוחל ניתן להתיר לאישה.

7. עדיף שלא. לומר תודה אני לא רעבה עכשיו, אניב דיאטה או כל אחד מהתירוצים שיעלו לך.