חשש מגזל, איך ניתן לכפר?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב...לפני בערך 5 חודשים נסענו אני ובעלי לטיול ליומיים בבית מלון וישנו שם ובבוקר קמנו קצת מאוחר ובעלי מיהר לבית הכנסת הכי קרוב לבית מלון כי הוא פיספס את התפילה שהייתה בבית מלון ובעלי ביקש ממני לשמור לו אוכל ושמרתי לו לחמניה קטנה ואחרי שהוצאתי שמתי לב שרשום שם לא להוציא אוכל מהחדר אוכל ואני חוששת מגזל ורצינו לשאול את הרב האם זה גזל ומה עליינו לעשות??..

תשובה

שלום וברכה

הכי טוב זה להתקשר לבית מלון והם בוודאי יסלחו בלב שלם והכל על מקומו יבוא בשלום.