קביעת מזוזה לבית חדש, מתי?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום רב. בשעה טובה ועם הרבה עזרה מהקב"ה עברנו לבית שרכשנו. בבית ישנה מזוזה בכניסה של השער ובכניסה בדלת הראשית של הבית. ביתר החדרים בבית עשינו שיפוץ ולכן הקבלן הסיר את הדלתות יחד עם המזוזות. אתמול בשעה טובה עברנו ובעלי טרם הספיק להתקין את המזוזות בחדרים מפאת הלחץ הרבה של ההובלה ובעלי המקצוע. האם יש עם זה בעיה? הוא אמר שישתדל לעשות זאת היום כי זה חשוב לנו מאוד אך יש לנו המון לחץ. האם אני יכולה להיות רגועה שבינתיים יש את המזוזות בכניסה הראשית של הבית מהדיירים הקודמים?

תשובה

שלום וברכה

יש לקבוע את המזוזות מהר ככל האפשר ולא להתעכב בקיום מצווה יקרה זו.

בברכת ישוב טוב בבית החדש,