כל מה שה' עושה הכל לטובה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

יש לי המון שואלת, אני לא מקבלת שום דבר כמות שהוא..ואני מעמיקה, אפילו יותר מדי לפעמים. החלטתי להקשיב לרב זמיר כהן היום וכמובן שמשהו שאמר העלה בי שאלה.. אז ככה: כשכתוב הכל לטובה, אני יוצאת נקודת הנחה שהכל לטובה בחיים האלה, (וגם נאמר לי שזה ככה) ולא רק בעולם הבא.. (בשיעור "איך לשנות את המזל") הוא סיפר שאליהו הנביא ועוד צדיק כלשהו הלכו לבית של עני מרוד שאת כל פרנסתו מרוויח מפרה אחת, ואותו עני הוא הכניס אותם בשעת לילה מאוחרת והביא להם לאכול מהמעט שיש לו ואירח אותם בשמחה. באמצע הלילה קם אליהו הנביא והרג לו את הפרה היחידה.. הצדיק השני לא הבין וחשב שדווקא הניסיון שעשו לו יתן לו רווח, אולי יתעשר או משהו בסגנון אבל הופתע לגלות שאליהו הרג לו את הפרה.. עכשיו שמה מצטייר יפה הוא שאליהו הנביא סיפר שהפרה מתה במקום האישה של העני, דבר שהוא יגלה רק בעולם הבא. אבל אני שואלת, אם ככה הדבר, מה שווה האמרה "הכל לטובה" הכל לטובה בעולם הבא? אז מה שווה לי.. אם השמיים כחולים ואני לא רואה שהם כחולים, אז לא בשבילי הם לא כחולים. אני מתעסקת בחיים האלה, אני הבנתי שבחיים האלה הכל לטובה אז מה קורה ?

תשובה

שלום וברכה

כאן בעולם הזה אכן לא תמיד נדע את הטובה.

נמשיל זאת לרופא גדול שבדק את החולה והודיע לו שהוא חייב לעבור נתוח פלוני להצלת חייו ישאל אותו החולה אדוני הרופא אני לא מבין אתה רוצה לחתוך ביב בשר החי וזאת לא טובה בשבילי אנא הסבר לי בדיוק את בעייתי ואת הטיפול, עונה לו הרופא ידיד הידקר אינני יכול להמתין ולהסביר לך שנים רבות את כל החומר על מחלה זו. המחלה דורשת טיפול מיידי ללא טיפול עכשיו אתה מסון מאוד, כעת תסמוך על שמי המהולל כרופא דגול המביא מזור ולאחר מכן אסביר לך את התועלת. כך עלינו לנהוג עם ה' אלוקינו, בורא עולם המנהלו מראשית הבריאה עד היום, לפניו נגלו כל תעלומות ואין דבר נסתר ממנו, אם הבורא החליט לעשות לנו ניתוח, זה בוודאי לטובתינו ואף אם לא נבין כעת, נאמין בו ונסמוך על חכמתו וטובו שבוודאי הכל לטובתינו.