החזרת גרושתו

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אלו שירצו להחליף את נשותיהם על לילה אחת ואח"כ להחזיר...´ אם כך אז מדוע לא הגבילה התורה בזמן, כלומר הייתה יכולה לומר שהמגרש את אשתו, נישאה לאחר והתגרשה לא יחזירנה הראשון עד לאחר שנה. ?

תשובה

שלום וברכה

מצוות התורה יש להם טעמים רבים בפש רמז דרוש סוד. מלבד הסיבה הזו יש עוד סיבות רבות ועמוקות ועל כן לא הגבילה התורה את האיסור בזמן.