טהרת המשפחה חובה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום .. רציתי לדעת אני נשואה ובעלי אחליט שהוא רוצה לשמור את טהרת המשפחה נידה וכל זה ואני לא רוצה ללכת למקווה ולטבול כי לא ממש מתחברת וככל חודש נוצר בני לבין בעלי ריב על זה שהוא לא מתקרב אלי ולא ישן איתי אבל אחרי כמה ימים שלאחר הנידה אנחנו מקיימים יחסים כרגיל רציתי לדעת מה אני אמורה לעשות או הוא ומה יותר חשוב נידה או שלום בית

תשובה

שלום וברכה

לא הבנתי כל כך את שאלתך. בידך הדבר לעשות שניהם - גם לשמור על הנידה וגם לשמור על שלום בית. אף אם אינך מתחברת לעניין הטבילה מה איכפת לך לטבול למען בעלך {ולמענך} כל בן זוג מבין בוודאי שישי לוותר קצת מעצמו להרגשה הטבוה של בן הזוג השני. זאת מלבד שמצווה זו היא מצווה חשובה ויקרה עד מאוד ומעלתה עצומה וכן להיפך אי קיום מצוות הטבילה היא הפסד עצום לך ולבן זוגך.

כפי שכתבתי קשה לי להבין מדוע את מתנגדת נחרצות לעשות טובה זו לבעלך ללא קשר לכל אמונה שהיא. חשוב כל כך לבעלך

אשמח לסייע לכם עוד בעז"ה.

חנוכה שמח,