מדוע תינוקות נענשו בדור המבול?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

מה חטאו התינוקות בדור המבול? במצרים אני יודע שיש מקור לזה שמדובר בגלגול בדור המבול איני יודע מה הסיבה האמיתית?? תודה על המענה

תשובה

שלום וברכה

הדברים ארוכים ואכתוב בקצרה

בעת המבול ניחם ה' על הבריאה כולה כביכול ועל כן לא היה לאף אחד זכות קיום. רק נח מצא חן בעיני ה' ונשאר קיים להעמיד עולם חדש. אבל כל שאר יצורי תבל לא היה בהם יותר רצון שיתקיימו. כל הבריאה יש לה מטרה - לתקן עולם במלכות שד-י, כל מי שהיה קיים בעת המבול לא היה יכול להביא כל תועלת לעניין זה בדור ההוא ועל כן נמחו אז ושבו שוב ושוב ביציאת מצרים וכו' כדי שיזכו לתקן את אשר עליהם לתקן.