נסיעה לניו-יורק

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב אשתי מבקשת לטוס לניו-יורק עם 2 אחיותיה ואחיה לאח שלהם שנמצא בלימודים בניו-יורק. יש לציין שלאשתי ולי יש 4 ילדים. יש לציין שהאחים נסעו ליוון לטיול משותף לפני 10 חודשים. ויש לציין שאשתי נסעה יחד עם בתי בת 14 לברצלונה יחד עם חברה. יש לציין גם שבמהלך נישואי עם אשתי כאשר היו לנו 2 ילדים קטנים אשתי ביקשה לנסוע לחברתה שנמצאת בבוסטון ואכן היא נסעה וזה קרה 4 פעמים. כאשר אני אומר לאשתי שנסע ביחד לחול. היא אומרת לי שהיא לא רוצה לעזוב את הילדים לבד. בתחילה הסברתי לה ואמרתי לה שזה לא הוגן ולא נכון שהיא תסע עם אחיה. לאחר ששיכנעה אותי הסכמתי ולאחר שבוע שוב התחרטתי ואמרתי לה שלא מקובל שהיא תעזוב את הילדים שזקוקים לה ואותי. וכרגע אני מסביר לה שכדאי שתוותר ושאולי כדאי שהאחים יפזרו את הנסיעה ושאנחנו נסע עוד שנה יחד לאחיה שבניו-יורק. יש לציין גם שאחיה לומד שם כבר 4 שנים והוא מגיע לארץ פעמים בשנה לביקור. האם אני לא בסדר שאני מסביר לה שהנסיעה יקרה שהיא לא צריכה לעזוב את הילדים ל10 ימים שהיא לא צריכה לעזוב אותי שהיא צריכה לנסיע איתי ולא עם אחיה. אשמח מאוד לתשובה והמלצה מה לעשות. גיל אשתי 41 יש לציין שמצד משפחתה כועסים עליי שטני מונע ממנה את הנסיעה ומפעילים עלי מכבש לחצים שהיא כן תסע מה שגורם לי לעוד כעס. תודה

תשובה

שלום וברכה

אין בטענותיך כל פגם כל זמן שאשתך מבינה אותך ומבינה את הנסיבות.

עליך לתת לאשתך כל הזמן את ההרגשה שאתה מבין את צרכיה ואת הרגשותיה, ורק אחר כך תביע את דעתך כך הדברים נופלים על אזניים קשובות ומתקבלים על הלב.

בהצלחה,