מה מותר לעשות לצורך מכירת מוצר?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לכבוד הרב שלום רב, השאלה היא בנושא מכירות. אדם שמתפרנס ממכירת סחורה ופעמים מנסה לשכנע את הקונים לרכוש מוצר מסוים ע"י שיכנועים שונים, ביניהם סיפור מעלות שכביכול ישנן במוצר אך לא באמת קיימות, הוזלת מחיר המוצר או הפעלת לחצים שונים כל זאת בכדי שלבסוף אותו אדם ירכוש את המוצר גם אם פעמים יתכן שאותו אדם בכלל לא צריך את אותו מוצר. האם במקרה כזה יש משום גניבת דעת הבריות או עברה אחרת? תודה מראש, זיו

תשובה

שלום וברכה

אסור לספר מעלות שאינם נכונות אבל מותר להוריד את המחיר כדי שהאדם ישתכנע לקנות.