האם אני חייבת להדליק נרות חנוכה בעצמי?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב אם אני יוצאת ידי חובה של הדלקת נרות חנוכה בביתי (מדליקים עליי כמנהג הספרדים). ואני לא נמצאת כל השבוע בבית. האם אני יכולה גם להדליק אם אני רוצה נרות חנוכה? אם כן, האם עדיף להדליק בצאת הכוכבים במקום עבודתי? או שעדיף שאדליק בדירה בה אני מתגוררת (אני רווקה) כשאני חוזרת מעבודתי?. וכן אם כן אני מדליקה, האם אני מחוייבת כל יום להדליק בעצמיאו שאם אני נמצאת באירוע שמישהו אחר מדליק זה גם בסדר? תודה, חופית

תשובה

שלום וברכה

אם את מתגוררת בבית נפרד מבית ההורים, עלייך להלדיק בעצמך בביתך.

אין יוצאים ידי חובה בהדלקת נרות באירוע שאינו בבית.