מדוע חוגגים בחנוכה שמונה ימים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני מצטט מהאתר שלכם שאלה ותשובה."לכמה ימים אמור היה להספיק פח השמן? ליום אחד, נכון? כלומר, הנס ארך 7 ימים. אז למה אנחנו חוגגים 8 ימים? שלום וברכה. את הקושיא הזו הקשה הבית יוסף. תירוצים רבים נאמרו בה, ואעתיק את אחד התירוצים: את הנר הראשון מדליקים על עצם הנס של מציאת השמן.

אני מבקש להעלות דברים בנושא זה. הדלקת הנרות ל8 ימים הספיקו כי הדליקו בכל פעם נר אחד נר התמיד .8 הוא ציון שהנס הינו מעל הטבע לכן אורות חנוכה הן מעבר לטבע ואין לנו רשות להשתמש בהם, רק לאחר הגאולה ביאת משיח בן דוד האור והנס של חנוכה ישארו כמועד יחד עם פורים לאחר הגאולה יתר המועדים יוסרו מהסדר היומי .פורים וחנוכה מצינים ניסים עצומים של גאולת עם ישראל והתערבות אלוקית בהצלת עם ישראל בשני המאורעות הללו האוייב רצה להשמיד את הרוחניות של עם ישראל בעיקר ולנתק אותו מבוראו תודה אבי אבקש התיחסותך לדברים שכתבתי האם יש בהם ממש או זו תאוריה נחמדה ובזה נגמר תודה חג אורים שמח.

תשובה

יפה.