איך להימנע מלשון הרע בתהליך הגירושין?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שבוע טוב מזה שבועיים אני מתחזקת ומקפידה לשמוע את ערוץ זה מידי יום ביומו הנפש שלי מאוד צמאה לזה וזה עושה לי טוב אני בתקופה מאוד קשה כי אני עוברת תהליך גירושין אני בסך הכול נשואה שלושה חודשיים שמהיום הראשון לא ידעתי מה זה אושר ולא לזה ציפיתי בינואר יש לי דיון ראשון בבית הדין הרבני ואני רוצה לעבור את הדיון ללא שום לשון הרע וביזיון כלפיו ולכן אשמח אם תוכל לכוון אותי כיצד אוכל לעבור את זה בשלום מבלי שיעבור חס וחלילה על איסור לשון הרע אני בחורה שמאוד מקפידה לא לדבר על אחרים והפחד שלי שבשעה זו אמעד אשמח לתשובה שבוע מבורך

תשובה

שלום וברכה

בעת תביעת גירושין מותר לומר את כל אשר על ליבך ואין בזה לשון הרע. הרבנים יקבלו את דברייך בהתאם להלכה ואין לך לחשוש כלל.