שטיפת כלי

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום רב ושבוע טוב, שמעתי מכמה אנשים שבמקרה ויש בבית רק כיור אחד, אם שוטפים את הכלים במים קרים, אז מותר לשטוף את הכלים של הבשרי ושל החלבי באותו כיור. לי זה לא נשמע הגיוני ולכן אני שוטפת את הכלי של החלבי בכיור של חדר האמבטיה, אך רציתי לדעת אם זה נכון. אשמח להבהרה עמנואל

תשובה

שבוע טוב

הדרך הטובה ביותר היא לנהוג כמו שאת נוהגת, ולא לשטוף יחד את הבשרי והחלבי באותו כיור ואפי` במים קרים. אבל אם אין ברירה אחרת, אפשר להקל ולשטוף את הכלים בלא להכניס לכיור בימים קרים בסקוץ` נפרד וכמובן לא ביחד.

אבל כפי שכתבתי המנהג הראוי הוא לעשות כמנהגך.

עלי והצליחי - בנימין שמואלי