כוח הדיבור

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בסיום הרצאתו "כוח המחשבה" של הרב זמיר הוא מסביר שעל ידי קביעת עיתים לתורה ועיסוק בתורה ניתן לקבל הארה פנימית ולהתחבר למקורות שפע בעולמות עליוניים, אך הוא מדגיש שצריך לעשות זאת בדיבור ולא רק על ידי קריאה בעיניים.... ברצוני לדעת אם הקשבה לשיעורי תורה והרצאות (בהם אני לא משתשתש בדיבור אלא מקשיב) אני עדיין מתחבר למקורות אלה והאם עדיף שכאשר אני קורא בספרים העוסקים בתורה או בתורה עצמה עדיף שאני ייקרא בקול ולא רק עם העיניים וכך אוכל להתחבר למקורות שפע מעולמות עליוניים ולהתפתח רוחנית בצורה יותר טובה.... תודה רבה....

תשובה

שלום וברכה

מבואר בספרי הלכה ששמיעת שיעור בצורה חיה יש בו את כל הסגולות של אמירה בפה מדין שומע כעונה. ואכן כאשר אתה לומד בספר דברי תורה עדיף לאמרם בפה מלא ולא בעיניים, ההשפעה אכן הרבה יותר חזקה.

בברכה - בנימין שמואלי