קידוש, גניזה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בזמן קידוש של שבת, אחד מברך על היין וצריך להוציא את האחרים ידי חובתם עי כך שישמעו לו, צריך להתכון לכך בשעת הברכה. האם אדם שמקדש ולא יודע שהוא צריך להוציא אחרים ידי חובה אלא סתם קורא מתוך הסידור את נוסח הקידוש, בכל זאת יכול להוציא אחרים ידי חובתם 2. יש לי מחברות תנך שנשארו לי מהתיכון החילוני בו למדתי(שכל מה שלימדו שם היה כפירה אחת גדולה), האם המחברות טעונות גניזה תודה רבה, אדיר

תשובה

שלום וברכה

יש לבקש מהמקדש שיוציא אותכם ידי חובה, אין המחברות טעונות גניזה ויש להשליכם לפח.

בברכה - בנימין שמואלי