לגבי מעשר

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב, אני רוצה לתת מעשר מהמשכורת. עכשיו השאלה שלי היא כזאת- לדוגמא אני מרוויחה 4,200 ש"ח אז אני רוצה לעגל שכל חודש בס"ד אתרום 450 בלי נדר במקום 420. אז האם אני יכולה לעשות דבר כזה- 250 לתרום לאתר שלכם הדברות וה- 200 הנוספים לתרום למשהו אחר כמו בית כנסת או בית תמחוי וכ`ו.. (בלי נדר אני לא רוצה להתחי`יב) השאלה שלי האם אני יכולה כחלק מהמעשר לתרום להידברות או שצריך לתרום רק לעני`ם בברכה ובתודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

אכן את יכולה לנהוג כך ואשרייך שתזכי להשתתף במצוה הגדולה של הפצת היהדות לכל בני ישראל. תזכי למצוות רבות ולשנים טובות ולהצלחה בכול. זיווג מוצלח וחיים מאושרים וכל טוב.

בהצלחה רבה - בנימין שמואלי