שאלה דחופה: רבי לייב בעל הייסורים- לפני או אחרי חצות היום?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שמענו שסגולה לישועה לומר תהילים בסמוך לקבר הצדיק רבי לייב בעל הייסורים אולם ישנם גרסאות שונות לגבי הזמן: 1. בערב ר"ח שחל בשבת- לפני או אחרי חצות היום 2. האם כשר"ח יומיים (כמו ר"ח הקרוב- ר"ח אדר ב`) ניתן ללכת ביום שישי שנחשב ערב היום השני אשמח לקבל תשובה בהקדם מפני שר"ח חל בעוד מספר ימים- תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

סליחה שעבר הזמן אבל זה לא נחשב לערב ראש חודש, ואינני יודע מכך שהסגולה היא רק בערב ראש חודש, ואני שמעתי שבכל ערב שבת. וכל הסגולה אין לה מקור מוסמך כלל. אחרי חצות היום אין כל תועלת בהליכה לקברים מאחר שהצדיקם עולם לגן עדןהעליון ואינם מצויים כלל בקבריהם.

ומאחר שהסגולה ידועה בכך שי שללכת לאחר חצות דווקא העניין קצת משונה, ואכן הרבה מגדולי ישראל לא נוטים לייחס לענין חשיבות, אם ידוע לך על מקור נכון לעניין אשמח לשמוע. את מתגוררת בירושלים ואין כמו ללכת לכותל המערבי ולשפוך שיח לפני ה`.

בברכה - בנימין שמואלי