חזרתי בתשובה, אולי אינה שלימה.

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לך כבוד הרב. ראשית אני מודה לך ומעריכה מאד על הכח והנימרצות וההימצאות לענות על שאלותינו בסבלנות כה רבה, בעזרתו יתברך שיתן כפל כפליים. שאלתי היא כזאת, בענין החזרה בתשובה. בשנה האחרונה, כאשר התחזקתי והתקרבתי יותר לעבודתו יתברך [ברוך ה` שזיכני בדור כה חשוך!] ניראה כי דילגתי או פיספתי על איזה חלק בתהליך התשובה והוא הינו הוידוי. משמע שאני עדין יכולה לחזור בי ולהתודות אך עדיין כל המצוות שעד כה נתקיימו שלא בדרכו של הבורא יתברך וכן דבר נוסף וקטן, בענין מידת הגאווה. הכיצד משתייכת מידה זו בענין עברו של אדם, כלומר כשאדם חושב על עברו ישנה שמץ של גאווה מבחינה שכל עוד הוא דש בעברו נחשב הוא לגאוותן עם הרבה סיעתא דמשיא שניזכה לשוב אליו בלב שלם ועם הרבה עבודת המידות, אמן. אשמח לקבל תשובה. בהערכה רבה. ..

תשובה

שלום וברכה

את הוידוי את יכולה לעשות עכשיו, ואף שעד עתה עדיין לא התודית אין זה מגרע כל את מצוותייך ותעשייך הטובים שעשית עד עתה, הכול נחשב למצוות מעולות ללא חשש. ולא הבנתי בדיוק את שאלתך בקשר לגאווה נסי להסביר את עצמך יותר ואשמח לענות לך.

הרבה הצלחה - בנימין שמואלי