מהלכות צניעות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום 1.האם מותר לגדל ציפורניים ( טיבעיות ) 2. האם מותר לעשות בנייה בציפורניים ציפורניים מלאכותיות.. 3.כמה סמ` בערך צריך שהחצאית תיהיה מתחת לברך יש דתיות שלובשות ממש ארוכות וכו`..זה חובה 4.האם מותר להשים עדשות צבע אלה לא עדשות של ראיה, אלא צבע . 5. האם מותר לעשות ניתוח פלסטי ( אף וכו` . ) 6. אם אני שמה חצאית טיפה מתחת לברך, ושמה טייץ, עדיין יש צורך בגרביים 7. כיסוי ראש - האם הוא צריך לכסות את כל הראש או שאפשר שיראו כמה שערות 8. צניעות פנימית - מהי תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

לא כדאי לגדל ציפרנים מעל בשר האצבע, הטומאה יונקת מכך. החצאית צריכה להיות ארוכה שתכסה את הברך גם בישיבה, יותר מכך אין שום חיוב וצורך להחמיר. כל דבר יופי שאינו בולט ואינו מושך את העין מותר לעשותו, וכן ניתוח פלסטי לנשים כדאי להסיר כיעור מותר.

אם רגלייך מכוסות בטייץ אין כבר חובה ללבוש גרביים והחצאית תהיה ארוכה כנ"ל. כיסוי ראש צריך לכסות תא הראש כולו, ומותר מעיקר הדין להשאיר מגולה בתחילת הראש כארבע ס"מ. צניעות פנימית היא עדינות הנפש שמגיעים לכך ע"י הצניעות החיצונית ושמירת הלשון וכמובן התנהגות צנועה. בברכה - בנימין שמואלי