קירוב בישול בשבת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לכבוד הרב שבוע טוב האם מותר בערב שבת בלילה לכסות סיר שהאוכל אינו מבושל כמובן שהכיסוי לא בצורה של הטמנה 2.אם נאמר שלפני שבת היה לי סיר על הפלטה והאוכל לא היה מבושל כל צרכו ושמתי אותו בצד הפלטה האם מותר לי בשבת בבוקר להשים אותו באמצע הפלטה ששם הגוף חימום של הפלטה על מנת שיתבשל יותר טוב בלי לפתוח את הסיר בתודה רבה...

תשובה

שלום וברכה

אסור לכסות את הסיר, מפני שאסור למהר את הבישול. אבל אף אם בלילה לא היה האוכל מבושל לגמרי, אם בוקר האוכל כבר נתבשל לגמרי, מותר להניחו באמצע הפלטה, ואף לפתוח ולסגור את הסיר, אבל אם התבשיל לא נתבשל עדיין לגמרי, אסור לקרבו למקום חם יותר כדאי שיוגמר בישולו, משום איסור בישול.

בברכה - בנימין שמואלי