מאוד קשה לי לכסות את כל הראש בכיסוי האם אני יכולה לשים חצי כיסוי וחצי פאה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב.. אני גרה בצרפת וברוך ה` אני כבר כמה שנים מכסה את הראש אבל רק חצי מהשיער..אני מאוד רוצה לקבל על עצמי כל השיער אבל נורא קשה לי.. אני יודעת שפאה אסורה,רציתי לדעת אם אפשר לשים כובעים וחצי פאה כאילו במקום החצי שיער שאני מוציאה.. תודה רבה וישר כוח!!!

תשובה

שלום וברכה

ברור שאם החלק המגולה תהיה פאה, ולא שער טבעי, יש בכך הצלה גדולה, ואם את אשכנזיה זה אפי` לכתחילה. אשה ספרדיה המקפדת שלא לחבוש פאה נכרית ומכסה את ראשה במטפחת, מותרת - לדעת המקילים - לגלות קצת שיער לצד המצח וכן בצדעים, מקסימום כשיעור ארבעה ס"מ, וכן מורה ובא מרן רבי עובדיה יוסף שליט"א, ושכן המנהג נהוג בקהילות ספרד. אם יש עוד נקודה לא ברורה אשמח לחדד עוד.

בהצלחה