החזרת חשש גזל

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, בזמן התיכון היינו מלוות בכיתה אחת לשניה כסף לקנות איזה ממתק או משהו קטן, ובד"כ מחזירות אחת לשניה אך לא תמיד זוכרות. היום כשאני חושבת על זה יכול להיות שיש מישהי שאני חייבת לה ולא החזרתי. מה אני צריכה לעשות האם זה שאני מפרישה מעשר מהמשכורת שלי זה יהיה במקום זה

תשובה

שלום וברכה

אין חובה להחזיר חוב שאינו זכור לך ואינך יודעת כלל אם הוא קיים ואין לך כל תובע. אבל אכן מומלץ כאשר את נותנת צדקה יותר מהמעשר לכוון שזה לזכות מי שאת חייבת לה ובזה תצאי מכל ספק, מהמעשר עצמו אין יוצאים ידי חובה.

בברכה - בנימין שמואלי