שינוי שם לילדה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

יש לי ילדה בת 4.5 וקוראים לה אליאור .והיא נולדה בתאריך י"ט באלול תשס"ג .לילדה אין שום בעיות מיוחדות . הבעייה היחידה שהיא לא מדברת הרבה ואין לה אוצר מילים גדול יחסית לגילה . ו אפשר להגיד שאנו ההורים היחידים שמבינים אותה .בגן הילדים אומרת שהיא ילדה מאוד פעילה ומשתתפת בכול הפעולות ואין שום בעייה. לפני כמה ימים שמעתי בדיסק את ההרצאה של הרב זמיר כהן לגבי שימות לילדים . ו הרב אמר שעדיף לא ליקרוא לילדים בשמות של בן לבת ולהפך .אני רוצה לדעת אם כדאי לי לשנות את השם של הילדה לאלינור או להוסיף ואיך זה מתבצע .ואם יש לכם הצעות כולשהם לשם לילדה אשמח אם אקבל תשובה בהקדם האפשרי בברכה שמשון

תשובה

שלום וברכה

אכן במקרה זה, יש לשקול את שינוי השם ואלינור הוא אכן שם טוב לתיקון השם, אך אמליץ לא לעשות זאת לבד ולפנות לרב ירא שמים כדוגמת הרב רפאל אבוחצירא מאשדוד, שיתן לכם את עצתו וברכתו.

בברכה - בנימין שמואלי