שעורי קבלה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

הכיצד ניתן ללמוד לעומק קבלה כאשר ביסוד קיבלתי חינוך חילוני שמקשה מאוד להתאחד עם רוחניות ולהיתנתק מגשמיות עד כמה יהיה אחראי מצידי כלפי המשפחה אם אתמקד כולי לרוחניות ומצוות ואחדול לעסוק במקצועי שקשור בכסף ומתן שירותים בתחום עריכת דין תמורת כסף

תשובה

שלום וברכה

ליבי מלא בהתפעלות מגילויי האהבה לבורא עולם ומהנכונות למסור את הנפש למען הכרת ה`, ולמען מילוי הייעוד והתפקיד בעולם. הדבר מסמל יותר מכול את גודל השעה שבה אנו נמצאים וכנבואת הנביא עמוס פרק ח (יא) הִנֵּה יָמִים בָּאִים נְאֻם אֲדֹנָי יְקֹוִק וְהִשְׁלַחְתִּי רָעָב בָּאָרֶץ לֹא רָעָב לַלֶּחֶם וְלֹא צָמָא לַמַּיִם כִּי אִם לִשְׁמֹעַ אֵת דִּבְרֵי ה` ומקוים אנו שבקרוב נזכה לגאולה השלימה במהרה אך עזיבת העבודה ולימוד קבלה אינה הדרך שבה חפץ ה` לא לכך נתן לנו את תורתו שנעזוב הכול ונהיה רוחניים, כדאי להגיע לקרבת אלוקים אין כל צורך להתנתק מהגשמיות שיצר אותה הבורא למענינו אלא יש לעשות שימוש מושכל בגשמיות לצורך הרוחניות.

העולם הזה נברא למען נעסוק בו ונקיים את מצות ה` המעשיות, שרובם יכולים לקיים רק ע"י עשייה גשמית, למשל בעבודתך כעורכת דין את יכולה לקיים אין ספור של מצות אשר מעלים את נשמתך לספירות גבוהות כדומת עבודה נאמנה ללקוח ובכך להימנע מגזל, ניסיון להגיע לחקר האמת ולעזור לרש ולדל, ועוד ועוד, ובכך לרומם את הנפש, המצוות המעשיות הם המעדנות את הנפש, והם הדרך הראויה להגיע לרוחניות בשמירת שבת כראוי את מתרוממת אל הספירות הגבוהות ביותר, וזוכה להיות קשורה בא-ל חי העולמים, וכך בהדלקת נרות השבת את מאירה את נשמתך. בעשיית ברכות קודם האכילה ולאחריה את מעלה את המאכל לדרגה רוחנית גבוהה מאוד הנותנת תוספת כוח לנשמתך, וכך בכל מצווה ומצווה את מתרוממת עוד ועוד.

הבסיס לעליה רוחנית היא בקיום המצוות המעשיות ועליהם יש לבנות הרבה הבנה והעמקה בעומק המצות ובקיומם ברגש חם ובאהבה לבורא ונסיון להבין את עומק מעשינו. אך לימוד הקבלה לבד ללא בסיס אמיתי של קיום מצוות, לא ייתן לך את הדבר שבו את חפצה, והוא קירבת אלוקים. וכן העבודה היא מצווה רבה לפרנס את המשפחה ולתת להם כל צרכיהם ואין להזניח את העבודה, אך יש להקציב שעות ללימוד ההלכה ולימוד המצוות עם הרובד העמוק שבהם כדאי שתוכלי למלא את ייעודינו בעולם באופן הטוב ביותר. בהערכה רבה ואשמח להיות בעזרך - בנימין שמואלי