ילדיהם של כהן וגרושה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב אני בן לכהן ואשה גרושה.ידוע לי שבעיקבות כך אינני כהן. ברצוני לדעת האם לחטא שעשו הוריי יש השלכות ואו עונשים שחלים על החיים שלי כתוצאה מיזה. ובנוסף,אם אפשר הייתי רוצה לדעת היכן אני יכול לקרוא על הסוגייה הזו. תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

אין בך כל חטא, ובוודאי לא תיענש על כך שהוריך חטאו. הדבר היחיד שהדבר משפיע עליך הוא שאסור לבנותיך להינשא לכהנים, אך בנות בנותיך יהיו מותרים להינשא אף לכהנים. בנות בניך יהיו אסורת ג"כ לכהן, אך בניהם יהיו מותרין וכן על זה הדרך לעולם.

בברכה - בנימין שמואלי