יחסים בין נער לנערה [בעקבות הנכתב]

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום! ראיתי את התשובה לעיל על אחת השאלות בה הרב הביא את דברי ר` משה פיינשטין זצ"ל לענין זוג שמקיים קשר בלא מטרת נישואין ללא נגיעה וכו`. ורציתי לשאול האם הדין הוא כזה אף בזוג החוזר בתשובה ושומר נגיעה וכל הדברים שמסביב וחושב על חתונה בעוד כשנה עד שנתיים בע"ה בעיקר מסיבות הקשורות לדת ולאהבת השם. האם ניתן לקיים סוג קשר כזה בצורה כלשהי כי אנחנו לא רוצים להפסיד את הקשר וחשוב לנו לעשות הכל עפ"י ההלכה. זה רציני מאוד כי הבחור רוצה להיכנס לישיבה והבחורה למדרשה. אני אודה מאוד לכבוד הרב על עצה הגונה או כל היבט הלכתי שיוכל לסייע לנו. תודה רבה ושבוע טוב.

תשובה

שלום וברכה

כן, ברור, אפשר להמשיך בקשר, על תקן של טלפונים מדי פעם, וכן פגישה מפעם לפעם, אבל לא פגישות באופן מתמיד. מידיעה, קשר כזה במסגרת ההלכה, ששומרים על איסור יחוד ואיסורי נגיעה מועילה מאוד לעניין ההתקרבות.

כל דבריו של גאון ישראל רבי משה פיינשטיין זצ"ל נאמרו כשהקשר הוא שלא למטרת נישואין, בעניין שלפנינו הקשר בהחלט למטרה של נישואין, לטווח של שנה, וזה מותר בהחלט במסרת השיקולים כנ"ל.

שיעלו ויצליחו - מנשה ישראל