השכרה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב! אני צריך לשכור דירה בחודש הקרוב רציתי לדעת אם עלי לעשות חנוכת בית. בבית שאני נכנס אליו קיימות בו מזוזות כבר אז אני מאמין שכבר חנכו אותו.או שרק שהבית יהיה שייך לי (בקניה)יהיה עלי לעשות זאתואם אני רוצה להחליף לו מזוזות האם דרושה רק ברכה על מזוזה או שמא צריך מניין בשביל זה

תשובה

שלום וברכה

רוב הקהילות אין נוהגים לעשות חנוכת הבית בדירה שכורה, אם כי יש המקפידים על כך גם בדירה שכורה.

אך כדאי לבדוק את המזוזות, ובהחזרתם תברך את הברכה, ואין צורך במניין.

שבוע טוב - בנימין שמואלי