ציטוט מתפילה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב, אבקש לדעת האם מותר וראוי לשבץ בהזמנה לחתונה ציטוט מתוך תפילת "אנא בכוח"

תשובה

שלום וברכה

ציטוטי פסוקים מותרים, אבל לא קטעים שלמים, מכיוון שסוף ההזמנה להיות מושלכת לאשפה, ויש בכך משום בזיון כתבי הקודש. בקהילה שלי נהוג להדפיס את ההזמנה כולה באותיות כתב ולא באותיות לשון הקודש, מכיון שאין אנו רוצים שאותיות הקודש יתבזו כנ"ל, אך כיום כמעט ובין כך אי אפשר להקפיד על כך, שכל העיתונים והפירסומות מודפסים באותיות לשון הקודש.

מזל טוב - מנשה ישראל