אימון של בן הזוג

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה הנני אם ל3 ילדים ואני ובעלי היינו גרושים במשך שנה ולפני כארבעה חודשים התחתנו שנית בעבר המשכורת של בעלי הייתה נכנסת לחשבון שלי כיוון שהוא נפל בעסק בעבר ואינו יכול לפתוח חשבון על שמו כשהתגרשנו בעלי פתח חשבון על שם אחיו ולשם נכנסת משכורתו כיום כשאנו נשואים ביקשתי ממנו להחזיר את המשכורת לחשבון שלי כיוון שבעלי אינו יודע לנהל את ענייני הפרנסה בצורה מסודרת לטענתו זה עניין של הנהגה שהכסף יהיה בשליטתו כך אומר הבן איש חי זצוק"ל עיניין זה נורא מציק לי ואני מרגישה שאינו בוטח בי מספיק למרות שאני עובדת ועוזרת המון בהוצאות הבית אשמח לקבל המלצה בנושא כייון שנושא זה מקשה עליי ומכניס אותי ללחצים ואני מרגישה חוסר איחוד ביני ובינו בתודה מראש

תשובה

שלום וברכה

יש אמת בדבר שיש לבעל לנהל את הכספים, והברכה שרויה יותר, אבל אם הוא פזרן אין לנהוג כך. אך יש לך לדבר איליו בדרך כבוד ולא לומר לו שאינו ראוי לנהל את ענייני הכספים, הוא הרי בטוח שהוא מסוגל לכך, למרות כשלונות העבר, שגם בהם הוא בטח מאשים אחרים. תמצאי את המילים הנכונות אי ךלגרום לו להבין שהוא לא מתאים לכך.

ויצויין שאם בשאר דברים הוא סומך עליך אין לך לחשוב שאין בו אימון בך.

בברכה - בנימין שמואלי