מדוע לשמור בין חלב לעוף?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

מהפסוק "לא תבשל גדי..." משתמע איסור אכילה של חלב עם בשר בקר ועולות מכך כמה שאלות, כמו: *אולי הכוונה היא פשוטה כמשמעה שגדי לא יאכל כשהוא מבושל בחלב אימו ואולי הוא יכול להיאכל בחלב של בהמת שדה אחרת *איך הגיעו חכמינו לאיסור של אכילת בשר עוף עם חלב *כמה זמן יש לשמור לאחר אכילת עוף עד לאכילת מוצרי חלב

תשובה

שלום וברכה

כל התורה כולה מתפרשת ע"י התורה שבעל פה, גם במצוה זו, אנו סומכים על התורה שבעל פה המפרשת לנו את התורה שבכתב, בביאור הענין שהתורה שבעל פה היא אכן היחידה המוסמכת לפרש את התורה13045

בו מבוארים הדברים בבהירות ובהרחבה.

איסור תורה הוא רק לבשל בשר וחלב או לאכול בשר שבושל עם חלב, או ליהנות מבשר שבושל בחלב.

חכמים הוסיפו לגזור גזירה כדי שלא יטעו בין בשר לבשר, ואסרו עלינו לאכול בשר עוף שבושל בחלב. וכן גזרו שלא לאוכל יחד בשר עם חלב אף שלא בשולו יחד ונתנו לנו שיערו זמן להמתין בין אכילת הבשר והחלב שלאחריו

שיעור הזמן להמתין הוא שש שעות, לבד מחולה יולדת וקטן שמספיקה המתנה של שעה אחת.

ישנם קהילות אשכנזיות שסומכים להקל לאחר חמש שעות ויש לאחר שלוש, ויש להם על מי לסמוך, אך רוב הפוסקים אינם מקילים פחות משש שעות ולכן יש לנהוג להמתין שש שעות מלבד מי שיודע שבקהילתו נהגו להקל בדבר.

בברכה - בנימין שמואלי