הסתרת אמת מבן הזוג

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום! קראתי מס` תשובות שנכתבו במדור זה,כאשר רוח הדברים כפי שהבנתי אותה הינה: אם גבר אישה בוגדים ומביעים חרטה גמורה, מייעצים להם לא לספר לבני זוגם או אם עשו בעבר דבר חמור יש להסתיר ולא לספר. אינני מבינה איך ישנו עידוד להסתיר דבר כל כך חשוב מבן הזוג. לבני הזוג יש את הזכות לדעת דברים משמעותיים כאלו (על אף החרטה), נכון ייתכן שהקשר יתפרק כתוצאה מכך, אך האדם הבוגדת היה צריך לחשוב על כך לפני הבגידה. ברגע שמסתירים דבר כל כך משמעותי לדעתי עושים עוול נוראי לבן זוג והוא חי במערכת יחסים שקרית.מה ההלכה אומרת

תשובה

שלום וברכה

אין כל תועלת מכך שבן הזוג ידע את מעשיו הרעים של בן הזוג לאחר שהתחרט עליהם, והדבר מזיק גם לבן הזוג שעדיף לו באלף מונים מלידע דברים שאינם נוגעים לבן הזוג כעת, ובידעתו אותם הוא מתקשה לחיות עם בן הזוג למרות שאין לעבר כל השפעה על מצבו העכשווי של בן הזוג.

כמובן שאין מדובר במקרה של הונאה כגון בחולי או בכל דבר שמשפיע על היחס העכשווי אלא בדברים לשעבר שאינם נוגעים אל הזוגיות העכשווית ואין בכך משום חיים שיקרים.

בברכה - בנימין שמואלי