נישואין

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, אני ובעלי נשואים מזה 5שנים,אנחנו מקפידים על טהרת המשפחה ושמירת השבת,אנו מתגורים אצל הוריו של בעלי,(בבית קטן עם אחיותיו) אנו נוטים לריב מידי יום(רבות בשל המגורים),בכל מריבה בעלי מנבל את פיו ומקלל,למרות שלפני החתונה לא נהג לעשות זאת והתנהג בצורה נאותה,בתחילה הייתי נפגעת ופורצת בבכי,אבל ככל שהזמן עבר התרגלתי לדבריו,ולצערי הרב אני נוהגת להחזיר לו כדי "לא להישאר חייבת",הדבר גורם לקרע גדול בנישואינו,אני מרגישה שאינני בעדיפות ראשונה אצלו והוא מרגיש מחוייב יותר לאמו, ולכן איננו מבלים כל זמן לבד כיוון שהוא תמיד יושב איתה ומדבר איתה ולא איתי. עלינו לגור אצל הוריו לפחות עוד מספר חודשים,אך אני מרגישה שבכל יום שעובר הדבר גורם לאווירה יותר מתוחה בינינו וביני ובין משפחתו,אני יכולה לומר שאני יודעת שהדבר נובע מקנאתי ליחסים בינהם ולכך שאינו מקדיש תשומת לב אליי. דיברתי איתו לא פעם ואמרתי לו שאני זקוקה לו,ליחס שלו ולאהבה שלו,(הזמן שמותר לנו להיות ביחד אינו מנוצל כיוון שהיא תמיד צריכה אותו)ולכך שיפסיק לנבל את פיו. אך ללא תועלת,לפעמים אני חושבת שאין ברירה אלא להתגרש לצערי הרב,ככל שהזמן עובר אני רוכשת לו פחות כבוד ופחות אהבה.האם יש תקווהכיצד אני יכולה לגרום לו להפסיק לנבל את פיו

תשובה

שלום לך

בוודאי יש תקווה, ונסי לדבר איתו ברגע של הבנה על כך שאת מבינה שהוא צריך להתייחס לאימו, ולכבדה, ותחשבי איתו יחד על דרכים לשיפור זמן האיכות ביניכם, ככל שתגלי הבנה למעשיו כך הוא יהיה מוכן לעזור לך. ונקודה קטנה נוספת.

שלמה המלך אומר ומענה רך ישיב חימה, ככל שאת תעני במענה רך ובשפה נקיה, כך לא תהיה לו ברירה לבעלך והוא גם יהיה חייב לנהוג כן, אי אפשר לריב לבד, זאת ועוד עדיף להישאר חייבת ולא לנבל את הפה, גם אם את סובלת ממנו, לפחות נשמתך נשארת נקיה, ואינה מתלכלכת בפניני לשון שאינם ראויים. חיזקי ואמצי - בנימין שמואלי