הופעות נשים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום נירשמתי לחוג ריקוד , שהרב בכבודו בעצמו אמר שיש פסול בזה , הכניסו מין פרוייקט של הופעות במסגרת הריקודים, אני אמרתי להם שאני לא יופיע מפני הצניעות אבל היא אמרה לי שיהיה לי מותר ללבוש חצאית רגילה וחולצה צנועה כמו שנוח לי ובכלל שהם לא לובשים חשוף בהופעות כלל .. אני כימעט בטוחה שהתשובה היא שאסור לי להופיע אבל אני רוצה פירוט . תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

בוודאי היתה כוונתך לכתוב שאין בעיה בדבר, כי אין כל בעיה בחוג ריקוד, להיפך, זהו היתר גמור.

הופעה של ריקוד בפני גברים אסורה בהחלט ואפי` בלבוש צנוע, אסור לגרום לגבר להביט בך, אפי` אם את צנועה.

בהערכה רבה - בנימין שמואלי