שאלה דחופה מזוזה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לבבוד הרב שחום רב מה עושים כאשר נותנים את הקלפים של המזוזה לבדיקה ולא נשאר אפילו מזוזה אחת עם קלף בבית כמה זמן אפשר להישאר כך בתוך הבית בלי הקלפים2.האם כאשר הכל בסדר עם הקלף צריך לברך שוב כאשר שמים את הקלף בתוך המזוזה וכן אם יש קלף פסול וקונים חדש יש צורך לברך בתודה מראש ....

תשובה

שלום וברכה

לא מומלץ להוריד את כל המזוזות בבת אחת,אלא למסור חלק חלק לבדיקה, אך בכל מקרה מותר לגור בבית וימהר להחזיר את המזוזת ברגע שהם מוכנות. וכשקובעים אותה שוב יש לברך ברכה על קביעתה, בין על אותה מזוזה וכ"ש מזוזה אחרת. כך כותב מרן הגר"ע יוסף.

בברכה - בנימין שמואלי