מספר שאלות כלליות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לכבוד הרב שלום רב! יש לי מספר שאלות 1.האם לאחר שנטלתי ידיים בשביל ברכת המוציא וברכתי את הברכה על נטילת ידיים אבל עדיין לא ברכתי המוציא על הלחם ואני שומעת ברכה של משהו על פרי או משהו מברך על נטילת ידיים האם מותר לי לומר ברוך הוא וברוך שמו על ברכתו ואז לומנר אמן על ברכתו ואח"כ לומר המוציא על הלחם שאני אוכלת 2.נס קפה בשבת האם צריך להכין מכוס שניה חשלישית 3.אם שותים שתייה חמה כמו תה למשל וכאשר ברכתי שהכול על התה התה היה מעט קר אז שתתי שיעור של רביעית תוך 4 דקות מהברכה שהכל האם עליי לברך בורא נפשות 4.אם אכלתי בסעודה מאכל בשרי והיה גם סלט באותו הסעודה והמזלג שאיתו אכלתי את הבשר נגע גם בסלט האם הסלט נחשב לבשריזאת אומרת שאם נשאר מהסלט ואני יאכל ממנו פעם הבאה אני אחשב לבשרית ואצטרך להמתין 6 שעות בתודה רבה על מראש ההכוונה והתשובות גלית,...

תשובה

שלום וברכה

1. בשו"ת יביע אומר חלק ח - או"ח סימן כ מאריך בדבר ומסיק מסקנא דדינא שהנוטל ידיו ותיכף שמע ברכה ודברים שבקדושה, יענה אמן ודברים שבקדושה, כל עוד לא בירך ענט"י. ואם בירך כבר ענט"י וקודם שינגב ידיו שמע ברכה וקדושה לא יענה עד שינגב ידיו, משום דהוי הפסק בין ברכה למצוה. ויהרהר עניית אמן ודברים שבקדושה בלבו. ואחר הניגוב יכול גם כן לענות לכל הדברים שבקדושה

2. מעיקר הדין אין כל בעיה לערות על נס קפה מים רותחים מהקומקום, אך המחמיר להניח את הקפה בכלי שלישי, תבוא עליו ברכה.

3. מרן הגר"ע יוסף פוסק שאין לברך אלא בשתיה בבת אחת אך על קפה אין לברך.

4. אין הסלט נהיה בשרי.

בברכה - בנימין שמואלי