כמה שאלות בנושאים שונים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום!! וסליחה על כל כך הרבה שאלות 1.אם אוכלים מזונות ואז לחם מברכים "על המחיה" ואז ברכת המזון 2.על איזה כמות מברכים "בורא נפשות" 3.חייב לקרוא ברה"מז בדיוק איפה שאוכלים ואם זה לא מתאפשר כי יש רעש למשל או שאני צריכה ללכת 4.עד איזה שעה אפשר לאכול סעודה רביעית במוצ"ש 5.אחרי סעודה עם לחם אם אוכלים עוגה למשל, מברכים עליה או שהיא נכללת עם הלחם 6.האם זה נכון שאחרי עוף ניתן לחכות רק 4 שעות 7.אחרי דגים צריך לשמור שיעור זמן עד לאכילת חלבי 8.מה מברכים על סלטים כמו סלט ביצים 9.מותר להסיר בשבת איפור עם מסיר איפור (מין שמן כזה תודה...!!

תשובה

שלום וברכה

יש לכוון בפירוש בשעת ברכת המזון לפטור את המזונות ואין לברך על המחיה, ובפרט אם אוכלים מהמזונות גם באמצע הסעודה בוודאי אין צורך לברך שוב על המחיה.

2. שיעור ברכה אחרונה היא ברביעית משקין כ-90 מ"ל ובאוכלין בגודל של קופסת גפרורים רגילה יש לברך בורא נפשות.

3. ברכת המזון יש לברך במקום האכילה, ואין לצאת ללא ברכת המזון,אם מפריעים שם אפשר ללכת לחדר אחר שרואים משם את החדר שאכלת ולברך שם.

4. סעודה רביעית יש להסמיכה ככל האפשר לשבת, אך כל הלילה יוצאים את חיובת הסעודה.

5. על עוגה יש לברך ברכה ראשונה גם באמצע הסעודה, אך אין צורך לברך ברכה אחרונה.

6. לא נכון

7. אין צורך להמתין כל אלא יש להדיח את הפה.

8. סלט ביצים ברכתו שהכול, סלט ירקות ברכתו האדמה, אם הירקות מרוסקים לגמרי כדוגמת סלט חצילים מרוסק או סלט חומוס ברכתו שהכול.

בברכה - בנימין שמואלי