כהן וגרושה-דחוף

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום, אני גרושה כבר שנה וחצי, התגרשתי לאחר שבעה חודשים מבעלי וכיום הכרתי בחור כהן שמאוד מתאים לי, האם יש דרך כלשהי להתחתן כדת וכדין, זה מאוד חשוב לשנינו תודה מראש שירי

תשובה

שלום וברכה

למרות כל הקושי, אין לך כל דרך להינשא איליו, אין זה זיווגך משורש נשמתך, לא יכול להיות שזיווגך הוא של אדם האסור עלייך, ומכיוון שהוא כהן הוא לא מתאים לך, היפרדי ממנו בטוב, וחפשי את זיוגך האמיתי.

ובוודאי היושב במרומים אשר ציווה עלינו את איסור הכהן לגרושה ישלם לך על שמירת צוויו וימציא לך את בן זוגך, אשר תזכי להקים עימו בית כדת וכדין, ללא המראת פי הבורא. חיזקי מאוד - בנימין שמואלי