כשההורים כועסים על בתם שלןא עוזרת להם

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שבוע טוב! הנני מצוייה בדילמה מאוד בעייתית לגבי הוריי אני אישה נשואה+ילדה. תמיד סייעתי להוריי בכל התחומים-ניקיון קניות וכל מיני סידורים שרק רצו תמיד עשיתי מעל ומעבר אך תמיד יש להם טענות כלפיי וכלפי בעלי. לא משנה כמה אעשה למענם תמיד יגידו שאני לא בסדר וכל מה שעשיתי הוא הבל הבלים אך תמיד המשכתי לעזור להם ולבקר אותם מתוך רצון לקיים את מצוות כיבוד הורים. כשנולדה לי התינוקת, נעשה לי קצת קשה ללכת ולעזור להם ועכשו הם לא מדברים איתי הסברתי להם שהטיפול בבית שלי, בבעלי ובילדה מקשה את המצב עליי שאוכל לעזור להם אך הם עדיין בשלהם, הם פוגעים בי בבעלי ובחרו בדרך שמאוד מכאיבה לי-הם ניתקו את הקשר איתי. אני כואבת את הדבר הזה אני לא מפסיקה לחשוב על זה, נכנסתי לדיכאון אין בי שימחת חיים ואת זה מרגישים בעלי והבת. מה אני עושה להמשיך בברוגז שלהם ולהמשיך בחיי או פשוט לרוץ בין שני בתים שפשוט גורמים לי להתמוטטות מישהי פעם אמרה לי שנשים לא חייבות בכיבוד הורים לאחר הנישואים זה נכון מתנצלת שהמכתב ארוך...

תשובה

שלוםן וברכה

הדבר אמת שאינך חייבת כלל בבכיבוד ההורים אינך צריכה לקרוע את עצמך, ואינך צריכה כעת לנסות להשלים עימם. בני את ביתך עם בעלך וביתך היקרה, ואקוה שההורים שלך יתעשתו וידעו להבין אותך ולהעריך אותך.

אך אין זה מתפקידך לרצותם, עלייך מוטל לבנות את ביתך ולהעניק למשפחתך את כל מה שיש בך. בהצלחה רבה ורוב נחת מביתך - בנימין שמואלי