דעת רבותינו בענין מכון המקדש?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום! מופיע בגמרא בברכות ענייו "עיון בתפילה" שלפי הבנתי מביא להשלכות שליליות והמאריך בתפילה זוכה לשכר גדול ובין הברכות גם לאריכות ימים. מה ההבדל בין עיון תפילה לאריכות בתפילה שאלה שניה- לפי מאמרי חז"ל, הראשונים והאחרונים מה הדעות לעניין מכון המקדש יש היתר לעסוק בזה אם אני לא טועה מעלתו של בית המקדש השלישי, בית ה` הנצחי הוא שהוא יהיה אלוקי משמים.. תודה רבה וכל טוב!

תשובה

שלום וברכה

הגמ` אומרת שעיון תפילה הכוונה לעיין בתפילה ולחכות מתי תתקבל בקשתו. אך להתפלל באריכות, מאריכין לו ימיו ושנותיו. אינני יודע את דרכי מכון המקדש ומטרותיו.

בברכה - בנימיןש מאולי