מעשרות מפיצויים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לך 2 שאלות 1. לפני כחודש לערך פוטרתי מהעבודה אך למעשה זה היה כרצוני כי כבר לא היה לי טוב שם השאלה שלי היא שכהייתי בעבודה הייתי מפריש מעשר ומעביר אותו דרך חבר מהעבודה לעני עכשיו(כאשר אני אמצא ב"ה עבודה) אני צריך למצוא למי לתת א למי אתה ממליץ ואיך להגיע אליו ב האם אני צריך להפריש גם מהפיצויים ג האם אני יכול לתת את המעשר לארגון הידברות כאמור לפי שראיתי באתר יש בקשה יש לציין! כי בכל מקרה אני יתרום לארגון אך אני רוצה לדעת אם אני יכול לתת את המעשר לארגון או לעני 2 אני רואה הרבה הרצאות שלכם משנים עברו האם לדעתך יעלו הרצאות גם משנה זו תודה רבה לכם על הכל עלו והצליחו

תשובה

שלום וברכה

אפשר לתרום לכל נצרך או מוסד תורני, התרומה להידברות יכולה להיות מהמעשר ותזכה למצות על תרומתך הנדיבה ועל רצונך הטוב, אך יש להפריש חלק מהמעשר לענים ונזקקים. וצריך להפריש מכל ריוח כולל מהפיצויים.

בהצלחה במציאת עבודה חדשה - בנימין שמואלי