נטילת כדורי ברזל וכדורי מניעה בשבת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

1. האם מותר להפוך גחנון(מאכל תימני ) בשבת 2.סכין לחם שנשפך עליה חלב חם כיצד יש להכשיר אותה 3.האחים שלי שמים אוכל חלבי או בשרי בפלטה מכוסה בשבת מבלי לכסות את האוכל מה עלי לעשות כאשר אני רוצה להכניס אוכל כגון בשרי והוא שם חלבי כגון פיצה יש לציין שהם יודעים שצריך לכסות אך הם לא מקפידים והאם זה מספיק שרק אני אכסה את שלי 4.האם מותר לקחת גלולות למניעת הריון בשבת והאם מותר לקחת כדורי ברזל בשבת שכן אני אנמית 5.אני חוששת שהכשר הרבני אינו בודק פירות וירקות של שנת שמיטה ולכן אני חוששת לאכול בחוץ גם שאצטרך האם חשושותי מוצדקות בכבוד רב ושבת שלום סיגלית

תשובה

שלום וברכה

אם הגחנו"ן אפוי לגמרי אין חשש.

2. הגעלה במים רותחין לאחר שעברו עשרים וארבע שעות, אם כי אין בעיה לחתוך לחם עם הסככין, הלחם ישאר פרווה.

3.מה הכוונה פלטה מכוסה.

4.מותר שניהם.

5. אם חששך הוא שהירקות הם מהיתר מכירה, חששך מוצדק לחלוטין, ויש להמנע מלאכול כשרות רגילה כי הם אכן לא מקפידים על כך. שבת שלום - בנימין שמואלי