מדוע נאסרה אכילת עוף עם חלב?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד לרב שלום! אני חוזרת בתשובה, והבן שלי שואל אותי שאלה שאני לא יודעת עליה את התשובה המדוייקת, כי הרי כתוב בתורה , לא לבשל בשר עם חלב אימו, אך למה העוף גם נחשב כבשר , למרות שהוא לא מניב חלב אודה לתשובתך!!

תשובה

שלום וברכה

עלי והצליחי בדרכך, ותזכי לסחוף את כל המשפחה בתשובה שלימה.

אע"פ שמן התורה אכן אין איסור בשר וחלב רק בבשר בקר, מ"מ אסרו חכמים גם את בשר העוף, כדי שלא יטעו ויאמרו שכשם שבשר עוף מותר כך גם בקר מותר. וחובה עלינו לשמוע לדבריהם כמו שנצטוינו ע"י  ה`.

בברכת הצלחה - בנימין שמואלי