מה לעשות שבן הזוג מפחד להתחתן?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני נמצאת בזוגיות ארוכה מזה 7 שנים אני בת 25 ומאוד רוצה כבר להתחתן יש לציין שאני ובן זוגי נמצאים בזוגיות יפה וטובה אך נראה לי שהוא עדיין לא בשל לכך הוא לא מדבר על זה ומעוניין במגורים משותפים בלבד , אני לא רוצה להגיע למצב הזה אני מעוניינת לחיות ביחד כדת וכדין ומאוד מאוד רוצה בנישואין המשפחה לוחצת וכל הסביבה ואני חסרת אונים מה אתה מציע לי לעשות בלי לפגוע כמובן בקשר יש לציין שכבר דיברתי איתו על רצוני מספר פעמים. אודה לתשובתך

תשובה

שלום וברכה

בוודאי שאין לך להסכים לכך, מלבד האיסור החמור שבדבר, שבוודאי לא יעזור לך להגיע למבוקשך, ויעכב אותך בפרנסה ובהצלחה. את סותמת בהסכמתך לעבור לגור איתו את הגולל לנישואין שלך, לא יהיה לו שום סיבה להסכים להינשא לך בעתיד יש לו בחורה טובה ללא כל מחוייבות ולמה להתחתן.

הסיביר לו שהדבר לא שייך בשום אופן, ואם הוא עדיין לא מרגיש בשל לנישואין שילמד על כך בסדנא מיוחדת ויתקדם לדבר המתאים והנכון. אשמח לכוון אותכם לסדנא מתאימה לזוגיות אל תעשי את טעות חייך.

בהצלחה - בנימין שמואלי