איזה דם צריך לקבור עם המת?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב: ישנם אנשים שנהרגים בתעונות וכו .. לא עלינו ידעו לנו שצריך לאסוף את דמם וחלקי גופם כדי לקבור אותם כי אין נשמה מוצאת מנוחה אם כל חלקי גופה נקברים אז מה עושים אם בן אדם שנקבר והוא עשה בדיקת דם רפואית ואח"כ דמו הושלך לפח האם נשמתו מוצאת מנוחה אנא תענה על שאלתי

תשובה

שלום רב!

שאלה טובה;

התשובה היא שנשמתו מוצאת מנוחה נכונה, והצורך בקבורה הוא רק בדם מן המת שחייב בקבורה, ולא בדם מן החי.

הצלחה וברכה;

יעקב משה