כשיש ספק הלכתי בענייני נידה, מה לעשות?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני גרה בקרית מלאכי והייתי רוצה לדעת שם ומקום של רב איתו נוכל להתיעץ כשמתעוררת שאלה של כתמים.היה לי ספק פעם אחת ובעלי ראה את זה ואמר לי שזה בסדר אבל זה לא נראה לי מותר לפסוק ככה אז לא היתה לנו ברירה..., ועוד שאלה כהמשך: אני לא יודעת מה לעשות כאשר יש ספק כזה ואין אפשרות ללכת לרב באותו זמן,מה עושים תודה רבה לכם כבוד הרב!!!

תשובה

שלום וברכה

תוכלי לפנות לרבנים אלו הרב ירוסלבסקי יהודה תפקיד: רב שכונת חב"ד טלפון: 08-8584611 כתובת: שכ` חב"ד 178, שכונת חב"ד, קרית-מלאכי הרב עזריאל יצחק תפקיד: רב שכונת הוורדים טלפון: 08-8583326 כתובת: האיריס 14, הוורדים, קרית-מלאכי הרב פינטו חיים תפקיד: רב העיר (ספרדי) טלפון: 08-8544566 נייד: 052-2516885 כתובת: קרית-מלאכי אכן, לא רצוי לפסוק לרב, רק אחרי זמן רב של בירורים אצל רב יכולים לקנות ידע עצמי לדעת מהו בגדר שאלה ומה ניתן להכריע לבד. אם אין אפשרות לברר אצל רב, יש להחמיר, ולהתנהג לחומרא, עד שיתברר המראה המסופק אצל הרב.

בהצלחה - מנשה ישראל