האם בזמן בית מקדש היו שומרים שבת?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

הכונה היא הרי יש 39 מלאכות שאסור לעשות מפני שאלו מלאכות שהיו עושים בבית המקדש אז שאלתי היא האם כשהיה בית המקדש קים אז האם שמרו שבת או בעצם איך זה התנהל

תשובה

שלום וברכה

יש לתקן כמה נקודות, המלאכות האסורות בשבת נלמדו מהמלאכות שנזקקו אליהן לצורך `בניית המשכן` שנבנה בשנת מתן תורה, שמכיון שנסמכה פרשת המשכן לפרשת שבת נלמד שאיסורי שבת הינן אלו המלאכות שעושים לצורך בניית המשכן, וגם בטרם נבנתה המשכן ידעו כבר בני ישראל את המלאכות שיצטרכו לעשות לצורך בניית המשכן, ומכיון שפרשת שבת ופרשת משכן ניתנו יחדיו ידעו בני ישראל מידית מאלו מלאכות עליהם להפריש את עצמם בשבת.

גם לצורך בניית המשכן היה אסור לעבור על איסורי שבת, שמצוות בניין מקדש אינו דוחה שבת כנדרש מפסוקי התורה. היו מלאכות שהיו עושים בבית המקדש גם בשבתות לצורך `הקרבת הקרבנות`, שאע"פ שבניין המקדש אינו דוחה שבת, הקרבת קורבנות דוחה שבת, וישנם קורבנות מיוחדים לשבת, וצריך לעשות כמה מלאכות לצורך ההקרבה כמו שחיטה והקטרה. אם משהו לא ברור נא לשאול שנית.

בהצלחה - מנשה ישראל